Få links og noter på SIVP.dk/54
Du spilder dine penge, hvis du bruger dem på annoncer i telefonbogen.
Dine kunder og potentielle kunder finder dig og klinikken på google. Hvis ikke dine oplysninger er at finde der, bliver du enten overset eller måske fundet på det forkerte.
Noter og links på SIVP.dk/53
Se også den fulde guide på: succesivetpraksis.dk/blog/online-marketing/
Ib Potter har lavet podcast siden 2009 og har lavet omkring 150 episoder med fokus på online markedsføring. I dag sidder han som online marketingschef hos Co3. Samtidig arrangerer han en af Danmarks mest populære konferencer om digital markedsføring Marketing Camp.
Første vigtigste pointe: Forstå din målgruppe
For at kunne skrive de rigtige tekster, lave de rigtige videoer og vælge de rigtige sociale medier er du simpelthen nødt til at forstå din målgruppe, sig Ib.
Du skal altså opstille en ”persona”, som er en slags arketype på den kundegruppe, du gerne vil nå. Det kan gøres meget komplekst, siger Ib, men personaen kan også beskrives mere ligefrem.
Denne persona-beskrivelse bunder i hvilke ”pains” disse mennesker har og hvilke ”gains” de søger efter.
Kend dine KPI’er (Key Points of Interest)
Det lyder teknisk, men det er det ikke, beroliger Ib. KPI står for de intresser du har –altså hvad din pointe med at lave markedsføring og have en hjemmeside.
De tre typiske KPI’er vil være: Salg, Lead eller Permission
Salg
Det giver måske nærmest sig selv, mener Ib. Den kan for eksempel være i en webshop, hvor nogen køber noget, men det kan også være at kommende kunde griber knoglen og ringer for at få en tid.
Lead
Et ”lead” er en potentiel kunde, der er kommet så langt at hun har overvejet dig som din kommende dyrlæge. Hun har givet dig oplysninger nok til, at du kan kontakte hende på den ene eller anden måde
Permission
Denne gruppe er en løsere form for kontakt. Det vil typisk være en, der har skrevet sig op til dit nyhedsbrev med sin emailadresse eller er blevet følger af klinikken på Facebook.
Noter og links på: SIVP.dk/53
Ken Lindblad startede på Faxe Dyrehospital i starten i 1980’erne og har fra starten af sin karriere interesseret sig for ortopædiske og neurologiske patienter. Ken for dagligt henvisninger til udredning og behandling af netop den typepatienter og jeg mødte ham også selv via det område.
Ken lavede nemlig artroskopierne på de hunde med albueledsdysplasi, som jeg havde med i mit speciale. Diskusprolaps hos hunde, deles op i 5 grupper:
1: Kun smerter uden neurologisk påvirkning
2: Begyndende ataksi
3: Parese
4: Paralyse
5: Mistet dyb smertesans
Risikoracer
Klassiske har det været gravhunden, der præsenteredes med akut diskusprolaps ved at den gik med krum ryg, var stille og ikke ville hoppe op i sofaen. Nu har Fransk Bulldog overtaget første pladsen i det patientmateriel Ken ser på dyrehospitalet. Vi ser ofte hundene når de bevæger sig meget anderledes end normalt, forklarer Ken. Han fortæller også at de ofte finder tegn på tidligere diskusprolaps, når de skannet med CT. Hunden kan altså have haft et ”stille” forløb tidligere, som ejeren ikke opdagede. Disse kan være rigtig svære at fange i den kliniske undersøgelse. Klinisk undersøgelse af hunde med diskusprolaps Som i mange andre tilfælde handler det om at få en god anamnese, siger Ken. Det kan være at hunden virker mere stiv, går med krum ryg eller stivner i en bevægelse. Ken venter ofte med at vurdere hundens smerter til efter den kliniske og neurologiske undersøgelse. Derefter holder han den let under maven imens kan perkuterer hunden ned over ryggen én procesus spinosus ad gangen. Her kan man mærke om hunden spænder op. Ken mener, at både patella-refleks og tilbagetrækningsrefleksen bør indgår hver gang. Ved paretiske patienter tester Ken også dybsmertesans og hvis kirurgi er på tale er det også relevant at teste hunden for blødningstendens. Her spiller Angiostrongylus også ind, fortæller Ken.