Hypotension er meget almindelig at se i klinikken. Det behøver ikke at være livstruende, men når det er, er det godt at kende til en effektiv behandling. Dyrlæge Garret Pachtinger er board-certified specialist i akutmedicin (DACVECC) og praktiserer til dagligt i USA, hvor han har fingeren på pulsen. Han er en meget passioneret underviser og er co-founder af Vetgirlontherun.com, som er et online uddannelsesforum. Garret fortæller om, hvilke kliniske tegn vi skal være opmærksomme på, og hvordan vi hurtigt får rettet op på de hypotensive patienter.
Noter og links på: SIVP.dk/93
Med hvad, hvor og hvornår skal vi smertestille en kirurgisk patient? Med den rette smertemanagement af vores kirurgiske patienter kan vi skrue ned for anæstesien og give patienten en mere rolig opvågning og et bedre postoperativt forløb. Veterinærsygeplejerske Tasha McNerney fra USA har specialiseret sig indenfor anæstesi og smertemanagement. Hun sørger til dagligt for at alle hendes patienter ligger godt i anæstesien og er smertedækket før og efter operation. Tasha giver her et par gode råd til smertemanagement præ- og postoperativt.
Noter og links på: SIVP.dk/92
Har du også oplevet, at kommunikationen i klinikken kan gå galt, hvor frustrationer og gnidninger opstår mellem kollegaer? Hvis nu vi havde nogle værktøjer til bedre, at kunne forstå hinanden og skabe et fælles sprog, ville det gøre vores travle hverdag i klinikken nemmere og mere afslappet. Dyrlæge og iværksætter Johanne Østerbye fortæller i dag sammen med klinikmedejer Tine Brogaard om, hvordan vi skaber balance i teamet, og hvordan vi bliver opmærksomme på hinandens styrker og svagheder.