Info

Succes I Veterinær Praksis Podcast - Sammen om at blive bedre

Sunde patienter, tilfredse klienter og et meningsfyldt arbejdsliv I Succes I Veterinær Praksis podcasten får protokoller fra specialister og andre eksperter, inspirerende karrierehistorier fra dyrlæger som dig og vejledning fra andre brancher om stresshåndtering, jobsøgning og markedsføring. Dyrlæge Søren Drimer Pejstrup har i hver episode en ny spændende gæst som enten fortæller sin egen historie, deler sin viden eller deler ud af egne erfaringer.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Succes I Veterinær Praksis Podcast - Sammen om at blive bedre
2024
March


2023
December
November
October
July
April
March
February
January


2022
December
November
June
March
February
January


2021
October
August
June
May
April
March
February


2020
December
November
October
September
August
May
April
March


2019
August
July
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
July
June
May
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: 2020
Dec 13, 2020

Noter og links på: SIVP.dk/139

Mike Michalowicz er iværksætter, virksomhedsejer og forfatter til en række bøger, hvorigennem han hjælper små virksomheder ved at dele ud af sin erfaring og viden om virksomhedsdrift og -udvikling.

Vi har nok alle sammen på et tidspunkt ønsket, at vores kollegaer eller ansatte ville tage mere ansvar over for de opgaver, de udfører. Men hvordan får vi det til at ske?

I denne podcast giver Mike en guide til, hvordan du uddelegerer opgaver enkelt og effektivt, og får dine medarbejdere til at tage ansvar, så du får frihed til at gøre, hvad du vil og når du vil.

Dec 6, 2020

Noter og links på: SIVP.dk/138

Lene Thaulow er dyrlæge og klinikchef på Evidensia Vordingborg Dyrehospital, hvor hun hovedsageligt arbejder med katte. Hun har stor interesse indenfor nyre- og stofskiftelidelser, og modtager henvisninger inden for disse områder.

I dag taler vi om kronisk nyresygdom (CKD), herunder hvordan vi diagnosticerer lidelsen, samt hvad vi kan gøre for at give katten den bedst mulige livskvalitet i længst mulig tid.

Nov 22, 2020

Noter og links på: SIVP.dk/137

Kløende hudlidelser minder meget om hinanden og kan let blive forvekslet. Derfor er det vigtigt at have en systematisk tilgang til disse patienter. Anne fortæller her om sin tilgang til kløende hudpatienter og giver en “opskrift” på, hvordan du systematisk udreder en kløende kat.

Anne Aagaard Nielsen er ansat hos Dyrlæge Boysen Hudklinik for hund og kat i Virum, hvor hun til dagligt arbejder med dermatologiske patienter og modtager henviste patienter.

Nov 8, 2020

Noter og links på: SIVP.dk/136

Johan Mikkelsen er dyrlæge og indehaver af Åbyhøj Dyreklinik. Johan har specialiseret sig indenfor tandbehandling og har desuden stor interesse for hygiejne. I samarbejde med DDDs Faggruppe Familiedyr har Johan og 3 andre dyrlæger (Vibeke Lassen, Filippa Franco de Castro og Louise Fangel Juhl) udarbejdet en hygiejnevejledning til danske dyrlæger i smådyrspraksis.

De danske retningslinjer/anbefalinger for hygiejne på dyreklinikker er udarbejdet med udgangspunkt i den eksisterende canadiske hygiejnevejledning, og er efterfølgende tilpasset danske forhold med udgangspunkt i de Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer (NIR).

Oct 10, 2020

Noter og links på: SIVP.dk/135

Dr. Søren Boysen er professor i Small Animal Emergency and Critical Care, og er ansat på Calgary Universitet, hvor han underviser i akutmedicin. Søren afholder desuden online kurser, og rejser rundt i store dele af verden, hvor han også underviser og holder foredrag.

I denne podcast giver Søren en introduktion til Veterinary Point-of-Care Ultrasound (VPOCUS), som kan anvendes til at besvare enkle ja/nej problemstillinger. F.eks. om der er fri væske i pleurahulen, eller om venstre atrium er forstørret.

VPOCUS kan ses som et beslutningsunderstøttende værktøj for dyrlæger, der ikke arbejder med ultralyd til daglig.

Søren garanterer, at alle, der har en ultralydsmaskine til rådighed, kan lave den form for undersøgelse. VPOCUS kan tage under 5 minutter, kræver minimal træning og du kan bruge en hvilken som helst ultralydsmaskine - what’s not to like?

Sep 26, 2020

Noter og links på: SIVP.dk/134

Cv’et er ofte det, der skaber førstehåndsindtrykket, da mange arbejdsgivere læser cv’et før ansøgningen. Derfor er det vigtigt at have styr på strukturen og indholdet. Jannik Talleruphuus, chefkonsulent hos Akademikernes A-kasse, giver os svar på, hvad et cv skal indeholde, så det bliver både relevant og interessant.

Sep 19, 2020

Noter og links på SIVP.dk/133

René Bødker er seniorforsker ved Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab (IVH) på Københavns Universitet, hvor han arbejder med national overvågning og kontrol af vektorer og vektorbårne sygdomme.

Mange vektorer trives bedst i varmere klima, men sommetider dukker de i Danmark og de kan have alvorlige sygdomme med sig.  I denne podcast snakker vi om nogle af de faktorer, der har betydning for spredningen af vektorer og vektorbårne sygdomme, og hvordan vi bedst muligt forebygger denne spredning.

René fortæller bl.a. om engflåten (Dermacentor reticulatus) og jagtflåten (Hyalomma marginatum). Begge flåtarter dukker op i Danmark fra tid til anden og kan give anledning til alvorlige sygdomme hos både mennesker og

Sep 12, 2020

Noter og links på: SIVP.dk/132

Tina er uddannet salgssekretær og har arbejdet som receptionist i 15 år. I dagens podcast prøver Tina at give os svar på, hvad du skal kunne for at være en god receptionist. Hun deler ud af sine egne erfaringer og fortæller, hvad der fungerer for hende.

Forskellige mennesker har forskellige behov, og for at kunne behandle mennesker ens, skal vi behandle dem forskelligt, siger Tina. 

En god receptionist skal kunne møde folk i øjenhøjde, kunne sætte sig i kundens sted og mærke, hvad den enkelte kunde har behov for. 

Sep 5, 2020

Noter og links på: SIVP.dk/131

Irene Jarnved er adfærdsbehandler og træningsinstruktør. Hun har mange års erfaring med hundetræning og -adfærd i alle mulige afskygninger. Irene står bag firmaet Irene Jarnved, hvor hun bl.a. uddanner instruktører og adfærdsbehandlere, afholder foredrag og kurser og træner hunde med forskellige formål. Irene er desuden tilknyttet Trygfonden, hvor hun adfærdstester hunde og ejere, som ønsker at blive besøgshunde, og så samarbejder hun med Dansk Kennel Klub, hvor hun bl.a. holder foredrag og efteruddanner hundekonsulenter. I denne podcast fortæller Irene om, hvordan vi træner hunde til at være i besiddelse af selvkontrol, herunder forebyggende træning samt træning af hunde, som allerede har fået smag for at jage. Vi snakker om raceforskelle og følelserne bag hundens handlinger. Og så beskriver Irene 3 grundlæggende steps, som er vigtige, når vi træner hundes selvkontrol.

Aug 29, 2020

Noter og links på: SIVP.dk/130

Charlotte Frigast er dyrlæge og certificeret veterinær kiropraktor. Hun har sin egen praksis, hvor hun behandler både heste, hunde og katte. Charlotte har altid interesseret sig for biomekanik og bevægeapparatet, og har bred erfaring indenfor både fysioterapi, kiropraktik, akupunktur, massage m.m. I dag fortæller Charlotte om tilgangen til sine patienter samt hvordan vi kan behandle og forebygge smerter og skader med simple øvelser

Aug 22, 2020

Noter og links på: SIVP.dk/129

Lene Ruhnau er klinikchef på TandDyreklinikken i Måløv, som er en specialistklinik for tandbehandling på smådyr. I dag fortæller Lene om, hvad de gør på TandDyreklinikken for at få tilfredse kunder, og så kommer hun med ideer til, hvad du kan gøre for at forbedre din forretning og opnå 100% kundetilfredshed.

Aug 15, 2020

Noter og links på: SIVP.dk/128

Kristine Dich-Jørgensen er dyrlæge og har specialiseret sig inden for mindre husdyr. Efter et par år som videnskabelig assistent i patologi hos KU, forlod hun Danmark i 3 år for at rejse og arbejde som frivillig dyrlæge i Caribien. Hun rejste også en del under studiet og arbejdede som frivillig i både Bhutan, Indien og Uganda. I denne podcast giver Kristine et indblik i arbejdet som frivillig dyrlæge. Hun fortæller om, hvad de mange rejser har givet hende, både fagligt og personligt. Og så giver hun råd til, hvad du kan gøre, hvis du gerne selv vil ud og opleve verden, men ikke helt ved, om du tør at tage skridtet.

May 23, 2020

Noter og links på: SIVP.dk/127

Lone Sønnichsen er ansat hos DDD som kvalitetschef for ISO Dyrlægen. I dag fortæller Lone om, hvad ISO certificering er og hvordan det kan hjælpe med at optimere og effektivisere arbejdsgangen i klinikkerne.

May 16, 2020

Noter og links på: SIVP.dk/126

Julie Pio Kragelund er ansat som dyrlæge i Forsvarets Sanitetskommando. Det har hun været siden 2013. Hun er den ene af Forsvarets i alt 3 dyrlæger. I denne podcast giver Julie et indblik i hendes hverdag.

Hun fortæller om de overvejelser hun gjorde sig inden jobbet i Forsvaret, og hvilke tanker hun har gjort sig undervejs i sin karriere. Vi hører om Julies arbejdsopgaver, som spænder bredt med alt fra uddannelse, rådgivning og inspektioner.

Hun fortæller også om sin første tur til Nordøstgrønland. Om turen derop og det ekstreme vejr, der mødte hende, da hun trådte ud i det, dengang, fremmede land.

May 9, 2020

Noter og links på: SIVP.dk/125

Anne Vitger er dyrlæge med specialuddannelse i veterinær fysioterapi og kiropraktik, og hun har mange års erfaring i behandling af både hunde og katte. Anne arbejder på Smerteklinikken på Universitetshospitalet for Familiedyr og har været ansvarlig for rehabiliteringsafdelingen siden 2008. Alle hunde, der har restriktioner i bevægemønstret eller smerter i bevægeapparatet, kan have gavn af fysioterapi. I denne podcast fortæller Anne om, hvad vi skal kigge på og mærke efter hos hunde, der har smerter eller restriktioner i deres bevægelse, og hvordan vi kan rådgive ejerne til at opdage problemerne tidligt.

Apr 25, 2020

Noter og links på: SIVP.dk/124

Dyrlæge Nanna Enemark arbejder på Anicura Aarhus Dyrehospital, hvor hun modtager medicinske henvisningspatienter, herunder hud- og mavetarmpatienter. I denne podcast deler Nanna ud af sin erfaring og fortæller om, hvordan vi diagnosticerer og behandler pemphigus foliaceus. 

Apr 18, 2020

Noter og links på: SIVP.dk/123

Iben Meyer og Katrine Hammer arbejder begge med adfærdsproblemer og håndtering af hunde. Iben er adfærdsbehandlende dyrlæge og driver firmaet Dyreadfærdskonsulenten, hvor hun hjælper dyreejere med at løse adfærdsproblemer, herunder lydangst. Katrine er hundetræner og veterinærsygeplejerske, og arbejder primært med dyrlægeskræk og håndtering af hunde. Iben og Katrine har startet konceptet Godt Nytår - med hund, hvor man fra maj til december får hjælp og støtte til rigtig og vedholdende lydtræning, som er et vigtigt led i behandlingen af lydangst. Iben og Katrine fortæller i dag om behandling og forebyggelse af lydangst og nytårskræk hos hunde. De kommer med praktiske øvelser og gode råd til at hjælpe den motiverede ejer, der starter i rette tid og hjælper den ejer, der skal have problemet fikset i sidste øjeblik.

Apr 11, 2020

Noter og links på: SIVP.dk/122

Jens Ruhnau er specialdyrlæge i odontologi, og er i dag ledende veterinær inden for kirurgi hos TandDyreklinikken i Måløv, som han åbnede i 2007. Desuden underviser Jens på kurser inden for tandbehandling på smådyr, som han udbyder gennem TandDyreklinikken Education Center. Jens har bred erfaring inden for oral kirurgi og odontologi, som han i dag deler ud af. Jens fortæller om de forskellige typer af resorptive tandlæsioner, hvornår vi skal behandle samt vigtigheden af røntgenbilleder i diagnostikken af tandproblemer.

Mar 28, 2020

Noter og links på: SIVP.dk/121

Kirsten Hobolt er smådyrsdyrlæge på Maribo Dyrehospital, hvor hun hovedsageligt arbejder med medicinske patienter, kardiologi samt reproduktion. I dag fortæller Kirsten om diagnosticering, behandling og forebyggelse af babesiose.

Babesiose forårsages af protozoer tilhørende Babesia-slægten, som overføres til hunde via engflåten, Dermacentor reticulatus. Babesia-sporozoitterne overføres ved flåtbid og trænger ind i erythrocytterne, hvor de forårsager hæmolyse.

Forekomsten af Babesia er størst i varmere områder, men i takt med, at klimaet forandrer sig, spredes mellemværterne, dvs. flåterne, til andre geografiske områder. Dermacentor er også fundet i Danmark, men indtil videre har der kun har været få tilfælde af babesiose.

Mar 22, 2020

Få links og noter på SIVP.dk/120

Eva-Marie og Line har sammen skrevet speciale om franske bulldogs og de helbredsmæssige problemer, der ofte følger de brachycephale racer I dag snakker vi om, hvilke parametre, der har betydning for graden af brachycephalt syndrom, og hvad vi kan gøre for at forbedre racens sundhedsstatus. BS er en betegnelse for en række problemer, der gør, at mange brachycephale hunde har svært ved at trække vejret. Eva-Marie og Line har undersøgt en række morfologiske parametre, der kan forklare graden af B

Mar 15, 2020

Noter og links på: SIVP.dk/119

Balanceret anæstesi er med til at reducere dosis af andre anæstetika, hvilket sænker bivirkningerne, hvori præmedicineringen er en vigtig del af det.

Kathrine er uddannet dyrlæge i 2012 og ansat i anæstesiafdelingen på Universitetshospitalet for Familiedyr. Her underviser hun dyrlægestuderende og udarbejder anæstesiprotokoller for hospitalet. Kathrine gennemgår her de forskellige farmaka i præmedicinering og giver os konkrete forslag til protokoller til forskellige patienttyper.

1