Noter og links på: SIVP.dk/174
Anne Egede har gennemført dyrlægestudiet, men har aldrig arbejdet som dyrlæge. Til gengæld har hun opdrættet hunde i over 30 år, undervist på diverse hundekurser i flere klubber og foreninger, holdt foredrag og skrevet bøger om forskellige aspekter af hundelivet.
Annes seneste bog, Hundeopdræt - Tæven - Parring, drægtighed og fødsel, handler om reproduktion og er målrettet alle hundeopdrættere, men også almene dyrlæger.
I denne podcast taler vi om management af tæven omkring fødsel, herunder hvordan man undgår kalkmangel og kejsersnit med noget så simpelt som tilskud af kalk og sukker.
Noter og links på: SIVP.dk/173
Pyometra er noget, vi alle sammen ofte ser, og alligevel er der stor forskel på, hvordan vi behandler det. En forklaring kan være, at der ikke er ret meget litteratur om pyometra, og kun er begrænset evidens for medicinsk behandling.
Ylva Winsborg er seniordyrlæge på kirurgisk afdeling på Universitetshospitalet for Familiedyr. Ylva har en del erfaring som kirurg og med behandling af pyometra, og har samtidig en særlig interesse for rationelt antibiotikaforbrug.
I denne podcast taler vi om den kliniske præsentation af patienten med pyometra samt kirurgisk og medicinsk behandling af pyometra, herunder anvendelsen af antibiotika.
Noter og links på: SIVP.dk/172
Esben Kjær er radiovært, foredragsholder og forfatter. Esben har selv mistet sin søn til kræft, og det tab satte en frustration i gang over den manglende sorgkultur i Danmark. Netop dét var drivkraften til to bøger: ”Døden – en overlevelsesguide” og ”Min usynlige søn – kunsten at leve med sine døde resten af livet”.
I denne podcast taler vi om dét at miste mennesker såvel som dyr, sorgkulturen i Danmark (eller mangel på samme), selve sorgprocessen og hvad sorg generelt gør ved os mennesker, og hvordan vi dyrlæger kan hjælpe ejerne både før, under og efter den svære beslutning om at tage afsked med et kæledyr.
Noter og links på: SIVP.dk/171
Sara Nilsson er dyrlæge og har arbejdet i Sverige, hvor forekomsten af hugorme er noget større end i Danmark. Af den grund ser man også hugormebid hos kæledyr i Sverige. Sara er nu ansat hos AniCura Aarhus Dyrehospital.
I denne podcast fortæller Sara om hugormebid hos kæledyr, herunder, hvad symptomerne er og hvordan man skal behandle hugormebid.
Noter og links på: SIVP.dk/170
Steen Engermann arbejder på AniCura Aarhus Dyrehospital, hvor han beskæftiger sig udelukkende med diagnostik og behandling af cancerpatienter. Steen blev dyrlæge i 1990 og blev certificeret i onkologi af Den Danske Dyrlægeforening i 2007 og er siden blevet specialdyrlæge i onkologi.
I denne podcast fortæller Steen om elektrokemoterapi, en relativ ny behandlingsform, hvor man kombinerer kemoterapi og elektrisk strøm - et lille indgreb med stor effekt.
Noter og links på: SIVP.dk/167
Heidi Andersen er registreret revisor, og har 25 års erfaring inden for revision. Hun er stifter af 2A Revision, som laver alt inden for regnskab for mindre virksomheder.
I denne podcast taler vi om, hvad den nye bogføringslov helt konkret kommer til at betyde for dig og din virksomhed.