Noter og links på: SIVP.dk/118
Stress, dårligt humør og lav energi rammer mange praktiserende dyrlæger, fordi kroppen reagerer på ydre påvirkninger og bliver kronisk belastet.
Læge, forfatter, foredragsholder og far – Jerk Langer, fortæller her, om hvordan vi kan tage de første skridt mod en antiinflammatorisk livsstil, der kan give os mere overskud i en travl hverdag. Jerk lever af at formidle om sundhed og kost, og han har skabt fænomenet antiinflammatorisk kost, der vil få dig til at præstere bedre, sove ordentligt og blive gladere.
Noter og links på: SIVP.dk/117
Hvordan skal vi vurdere de forskellige typer af knoglefrakturer. Det hjælper dyrlæge Damian Strudwick os med i dag. Damian har specialiseret sig i bløddels- og ortopædisk kirurgi, som han udøver gennem sin mobile kirurgiske henvisningsklinik – Den Engelske Dyrlæge. Han gennemgår her forskellige frakturer, og hvordan vi skal håndtere dem akut med røntgen, forbinding og evt. henvisning.
Noter og links på: SIVP.dk/116
I 2013 var dyrlæge June Berg medforfatter på en artikel i DVT om ørerensemidler. Den byggede på et litteraturstudie og erfaringsbaseret viden fra anerkendte dermatologer rundt i verden.
I dag refererer man stadig til den. Af den grund har jeg i dag haft June med til en snak om ørerensemidler i praksis. Det er et emne, vi alle står og skal håndtere næsten hver dag, og med større begrænsning på øremidler end tidligere, er ørerens en relevant diskussion.
Noter og links på: SIVP.dk/115
Hvilken test skal du bestille? Sammen med Hanne Friis Lund fra IDEXX, finder vi ud af hvor krydset skal sættes på formularen ved mistanke om anaplasmose, borreliose, Giardia og Fransk Hjerteorm.
Hanne er dyrlæge og arbejder nu for IDEXX. Hun fungerer som bindeleddet mellem forskning, kommunikation og praksis. Ingen spørgsmål er dumme eller for banale, siger Hanne, vi skal jonglere med mange ting i praksis, derfor står IDEXX også til rådighed med sparring og fortolkning af tests.
Noter og links på: SIVP.dk/114
Lopper, overvægt, gigt eller aflivning, hvordan får vi vores dyreejere til at følge vores anvisning?
Det handler om tillid og klientens motivation, fortæller Dr Andy Roark. Andy er har mange titler heriblandt praktiserende dyrlæge, College professor og foredragsholder. Kommunikationen med dyreejer på de sociale medier og i sin klinik, er et af de emner, som han forelæser om. Derudover har han en hjemmeside, hvor dyrlæger og veterinærsygeplejerske kan dele deres erfaring og tanker fra dagligdagen i klinikken.
Noter og links på: SIVP.dk/113
I denne podcast får du en gennemgang af 4 lungemønstre, vi kan finde ved thoraxrøntgen og som kan hjælpe med at diagnosticere og lokalisere forandringerne til alveoler, bronkier eller interstitiet.
Noter og links på: SIVP.dk/112
Der er forøget risiko for dødsfald hos dine patienter 3 timer postoperativ. Halvdelen af dødsfald i forbindelse med narkose sker i opvågningen, derfor skal vi være særligt opmærksom på vores patienter, når gassen slukkes. Den amerikanske veterinærsygeplejerske Darci Palmer, der har undervist på et universitetshospital og har speciale i anæstesi og analgesi, fortæller om, hvad vi skal have styr på i opvågningen.
Noter og links på: SIVP.dk/111
Dårlige betalere kan komme til at koste din klinik mange penge, hvis de ikke bliver fulgt op på med det samme. Maximilian Frimmer er medejer af virksomheden Likvido. De hjælper små og mellemstore virksomheder i Danmark med at spare tid og automatisere, f.eks. fakturering, udsendelse af påmindelser, rykkere og inkasso. Er du også frustreret over tidskrævende manuel administration – Maximilian giver her tricks til at automatisere hverdagen med nemme flows, der sparer dig tid.
Noter og links på: SIVP.dk/109
Pseudomonas har naturlig antibiotikaresistens og gemmer sig i biofilm, derfor er den svær at behandle. Pseudomonas infektioner i øregangen giver grøngul pus og stærk inflammation af øret. Dyrlæge Rikke Nyeman har tidligeret givet tips til behandlingen af otitis externa, og i dag fortæller hun om sin protokol for behandling af Pseudomonas otitis externa.
Noter og links på: SIVP.dk/108
Du har et personligt brand, uanset om du har arbejdet bevidst med det eller ej. Det er det ”billede”, der eksisterer af dig på f.eks. de sociale medier. Du kan tage kontrol over dit brand og bruge det til din fordel. Dyrlæge Caitlin DeWilde har specialiseret sig i social marketing og branding af dyrlæger. Hun har startet firmaet The Social DVM, der hjælper dyrlæger med at skabe forbindelser til klienter gennem de sociale medier. Caitlin fortæller i dag om, hvad personlig branding er, og hvordan du kan markedsføre dig selv og differentiere dig fra andre dyrlæger.